Stjernestøv- det bedste hold

‣ Forfatter: Karen Vad Bruun

‣ Illustrator: Jenny Kempe

‣ Forlag: Corto

‣ Udgivelsesår: 2020

‣ Pris: 149

‣ Målgruppe:Læs selv 8-11 

‣ Sidetal: 81 sider

‣ Sværhedsgrad: Lix 18 

‣ ISBN: 9788793497801

“Hvor var du altså bare god, siger far for måske femte gang, da de kører op foran skolen. -og sjov! Selma smiler og klikker sig ud af selen. Hun føler sig bogstaveligt flere kilo lettere end i går aftes. Hun klarede den. Hun var i fjernsynet, og ingen døde. Og hun fik studieværten med de hvide tænder og virkelig pæne negle til at grine højt, fordi hun sagde et eller andet om voksne, der ikke var så kvikke.”

Selma er lettet – besøget i morgenTV gik godt, og nu skal hun i skole. Lulu og Josefine står og snakker om deres weekendplaner, da Selma kommer over til dem, men da Clara Sofie fra 8. klasse (det tætteste skolen kommer en kongelig) kalder på hende, fryser Selma til is. For hun har endnu ikke fortalt Lulu og Josefine at hun har været med i en film. Bliver de mon sure over, at hun ikke har fortalt det?

Stjernestøv – det bedste hold er 6. og sidste bog i serien Stjernestøv, der handler om venskaber og drømmen om at blive stjerne. Ligesom de øvrige bøger i serien er den skrevet i et let og forståeligt sprog. Kapitlerne er i en passende længde og der er god linjeafstanden med korte overskuelige sætninger.  Handlingen er genkendelig for målgruppen men med et lille tvist af af stjernestøv. Fin læsselv bog fra omkring 8 årsalderen – skrevet i lix 18. 

 

Anmeldelsen er skrevet af Nina Færge Rabjerg

Nina er uddannet lærer (2014) og Cand. Pæd. i didaktik dansk med speciale i litterær vurdering af børnelitteratur (2020). Hun arbejder delvist som lærer og delvist som freelanceskribent, hvor hun udarbejder undervisningsmateriale til skønlitterære værker. Nina elsker bøger og specielt børne- og ungdomslitteratur - fra smukke billedbøger over skæve grafiske romaner til den gode fortælling.