Tim og Fillip 3, Stormen

‣ Forfatter: Henriette Langkjær og Hans Ole Herbst

‣ Illustrator: Gunhild Rød

‣ Forlag: Dansklærerforeningens Forlag

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 159,-

‣ Målgruppe:7-9 år

‣ Sidetal: 64

‣ Sværhedsgrad: Lix 13

‣ ISBN: 9788772110660

Der er 64 sider, der er 12 kapitler, og de hedder noget som ”Uvejr på vej”, ”Hvor er Blodskæg?”, ”En skarp kniv” og ”Tim ved galgen”. Så ved man, at det er spændende læsning, der venter. Her i 3. og sidste bind i serien om Tim og Fillip er Tim oppe i masten på faderen Kaptajn Blodskægs skib. Han står og holder udkig. Der er storm på vej.

”Bølgerne bliver højere og højere. Havet slår ind over skibet. Oppe i masten kæmper Tim med sejlet. Skibet ruller fra side til side, og Tim har svært ved at holde fast. I det samme springer det reb, som holder det store sejl.”

Selvfølgelig skal det gå galt. Men det går jo. Man glemmer jo aldrig sin bedste ven.

Der er en hel del nye ord at lære her: galge, forlis, fangekælder og andre sørøverrelaterede begreber, men man kan se på illustrationerne, så får man meningen med ordene. Det er også en del af læsningens kvalitet, at man får et større ordforråd.

Dansklærerforeningen skal have ros for en serie, hvor der er vild action på de 50 – 60 sider, der er. Tegningerne følger historien, så man kan læse uden større besvær, og med lixtallet på 13 kan selv de urutinerede læsere få en spændende bog.

P.S. Heldigvis er et piratmærke på armen kendetegnet for en sørøver. Så kan man altid lige spotte, om nogen i ens vennekreds skulle være pirater.

Anmeldelsen er skrevet af Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur: