Viggo bliver slimet

‣ Forfatter: Kim Dalsgaard

‣ Illustrator: Kim Dalsgaard

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 170

‣ Målgruppe:6+

‣ Sidetal: 29

‣ Sværhedsgrad: Lix 6

‣ ISBN: 9788702174564

”Jeg så den, da vi havde fri-time,” siger Viggo.
”Et slimet væsen, med kun et øje.”
”Du lyver Viggo. Det tror vi ikke på,” siger Troels.
”Men det er sandt,” siger Viggo.
 

”Viggo bliver slimet” er tredje del af en serie, som starter med bogen ”Viggo og månefolket”. Plottet i ”Viggo bliver slimet” er, at Viggo siger han har set et uhyggeligt slimvæsen i skolen. Han prøver endda at tage et billede af væsnet, men uden held. Ingen af hans venner og heller ikke klasselæreren tror på ham, og historien ender med at Viggo bliver tvunget til at skrive ”Viggo du må ikke lyve” ti gange på tavlen.

Bogen har lix-tal 6, hvilket er helt på begynderniveau. Den fungerer ikke til den allerførste læsning, men har man først knækket læsekoden og vil have lidt mere indhold og action i sin læsning, er ”Viggo bliver slimet” et godt bud. Især tror jeg, serien fungerer fint til drengelæsere, da den spiller meget på humor og det ulækre slim, Viggo bliver klistret ind i.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.