Vinger af skygger & torden

‣ Forfatter: Stine Bahrt

‣ Forlag: Krabat

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 299,95 kr.

‣ Målgruppe:Fra 15 år

‣ Sidetal: 351 sider

‣ ISBN: 9788794433167

“Vinger af skygger & torden” er den første bog i en ny fantasyserie. En bog fyldt med romantik og nervepirrende situationer.

Hovedpersonen Penny er blevet forladt på himmelskibet af sine forældre. Derfor står hun nu alene med ansvaret for skibet og sig selv. Pennys barndomsven, James, bor dog også på skibet, men det er ikke ufarligt at bo sammen, uden at være gift.  Skyggedæmonerne kan og vil opsøge dem. Det er bare et spørgsmål om tid, og et spørgsmål om, hvad deres egentlig intention er. Én ting er sikkert. Det er store magter, der er på spil.
Penny ender i et farligt og intenst forhold, hvor hun er fanget, men også afhængig af en dæmon.

Sproget, skrivestilen og forsiden – alt spiller sammen, og skaber en helt igennem fantastisk fantasybog for unge og voksne. Mystik, lidenskab og væsener fra en anden verden er med til at skabe en bog, som fanger læseren i dens univers fra første side.
Tempoet i bogen er varierende, hvilket giver cliffhangere hele vejen igennem bogen. Derudover har den kun stærke karakterer, hvor man som læser bliver taget i hånden og får fortalt alt, hvad der er relevant som læser at vide om de spænende karakterer, som er i historien.
Bogen giver associationer til Walking-dead serien. En verden, hvor meget er helt øde, og mennesker er blevet følelsesløse og farlige at omgås.

Særligt fantasylæsere vil elske denne bog, men grundet dens helt særlige plot, vil alle, som kan lide spænding og romantik, også elske den. Det er den perfekte frilæsningsbog for unge i alderen 15+ og voksne. Bogen er forholdsvis letlæselig, særligt når man tænker på, at den tilhører fantasygenren, som ellers ofte kan indeholde nogle svære ord.
Den meget smukke forside med mørke farver, gylden skrift og dæmoner er fængende, og indholdet lever bestemt op til de forventninger forsiden giver.

Personligt hungrer jeg allerede efter de kommende bøger i serien.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.