Breve fra cirkusdirektøren

‣ Forfatter: Lasse Toft

‣ Forlag: Mellemgaard

‣ Udgivelsesår: 2024

‣ Pris: 179,95 kr.

‣ Målgruppe:fra 12 år

‣ Sidetal: 139 sider

‣ ISBN: 9788776088200

“Breve fra cirkusdirektøren” er en sjov og underholdende børne/ungdomsbog, som følger den skøre cirkusdirektør, Rudolf Fiaskollinni, som mildest talt har storhedsvanvid. Rudolf forsøger efter bedste evne at drive et cirkus, men med flere døve i orkesteret og popcorn til 500kr, er det ikke en nem opgave. Det vælter ind med klager og dårlige anmeldelser. Rudolf må efter bedste evne forsvare sig selv og sit hold, og det er netop disse korrespondancer vi i denne bog får et indblik i. Hele 69 breve bliver beskrevet, og man bliver som læser draget ind i dette helt tossede og morsomme cirkusunivers, og måske ender det hele godt alligevel.

“Breve fra cirkusdirektøren” er en bog, som er lidt svær lige at sætte en aldersanbefaling på, for indholdet henvender sig til børn i 10+ alderen, men sproget er til tider lidt for groft og direkte til, at den egner sig til dette publikum. Derfor er min anbefaling at bogen læses som en sjov fritidslæsningsbog af børn fra 12 år.

Forfatteren har virkelig formået at skabe en humoristisk fortælling, hvor man følger Rudolfs mange fiaskoer og mislykkedes forsøg på at rette op på sine dårlige beslutninger. Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog, dog med nogle lidt svære ord ind i mellem. Cirkusdirektøren kan ligeledes godt være en smule usympatisk og uvenlig at høre på, så det skal man være opmærksom på, hvis man giver bogen til en ung læser. Bogen rummer flere fine budskaber. Blandt andet om at kæmpe for de drømme man har.

Anmeldelsen er skrevet af Louise Sommer

Jeg studerer til lærer på UCN i Aalborg. Her læser jeg dansk, kristendomskundskab og billedkunst til indskolingen og mellemtrinnet. Udover at studerer, arbejde og læse er jeg mor til en dreng og bonusmor til 2 piger. Derudover er jeg bosat i Gistrup i et dejligt hus. Jeg elsker både bøger til børn, unge og voksne. De bøger, hvor jeg lærer nyt, bliver fanget fra starten eller får noget at tænke over, er mine favoritter.