Holger og fluen

‣ Forfatter: Thorstein Thomsen

‣ Illustrator: Lea Letén

‣ Forlag: Carlsen

‣ Udgivelsesår: 2015

‣ Pris: 179,95

‣ Målgruppe:1+

‣ Sidetal: 20

‣ ISBN: 9788711469569

I bøgerne om Holger, følger vi drengen Holger, som er omkring to år gammel.

I ”Holger og fluen” ser Holger en flue og bliver bange for den. Hans mor prøver at overbevise ham om at fluen ikke er farlig ved at pointere, at Holger jo er meget større end fluen. Holger føler sig dog lille, for eksempel sammenlignet med det store bornholmerur i stuen. Det hele bliver dog bedre, da Holger får en fluesmækker og får jaget fluen ud af vinduet. Herefter er han meget stolt og siger til moderen, at nu er fluen bange for ham.

Bøgerne er illustreret af Lea Léten, som både skriver og illustrerer børnebøger, og som efterhånden har illustreret en del billedbøger (heraf er min personlige favorit ”Uffes flotte festtøj”).  Hun er kendetegnet ved den let barnlige streg med børn med store hoveder og hvor munden næsten fylder fra øre til øre. Jeg er helt vild med hendes illustrationer, især fordi de er meget let genkendelige for små børn, og fordi hun alligevel altid formår at gengive utroligt meget kropssprog og ansigtsudtryk i sine tegninger.

Thorstein Thomsens tekst fungerer også rigtig godt. Med de små sætninger bliver handlingen let forståelig, og sammenkoblet med Lea Létens herlige illustrationer får man alletiders bøger til de små.

Bøgerne om Holger kan sammenlignes med Lotte og Totte-bøgerne, eller bøgerne om Jeppe (for samme aldersgruppe).

Se også ”Åh nej, Holger!”  og “Holgers hat” i samme serie

http://www.carlsen.dk/
www.lealeten.dk
http://www.forfatterweb.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.