Katrine siger stop!

‣ Forfatter: Elisabeth Zöller

‣ Illustrator: Dagmar Geisler

‣ Forlag: Lamberth

‣ Udgivelsesår: 2014

‣ Pris: 269,-

‣ Målgruppe:5+

‣ Sidetal: 28

‣ ISBN: 9788778688880

Katrine bliver lige så overrasket stående. Hun kan mærke uroen i sin krop. Følelserne farer rundt, som om angsten og vreden leger et-tag-fat og hopper rundt i hendes mave. Hendes hjerte hamrer. Men hun føler sig stor og stærk. 

Katrine går i nulte, men skal snart i 1. klasse. Hun kan godt lide at gå i skole, men Gitte og Benny fra hendes klasse driller hende og prøver at bestemme over alle de andre i klassen. Katrine formår ikke at få sagt fra over for de to bøller, og det gør hende rigtig ked af det. Hendes klasselærer lærer dem ”skattesangen”, en sang om alle de gode ting (skatte) de hver især indeholder, og sangen giver Katrine mod til at sige fra, da Gitte og Benny ødelægger hendes projekt i klassen. Bagefter føler hun sig stolt og stærk.

Bogen her er ikke en ny bog, men en ny udgave af en ældre udgivelse. Der er ikke ændret noget i forhold til originalen, udover at der er kommet flere titler på inspirationslisten bagerst i bogen.

”Katrine siger stop!” er en del af forlaget Lamberths serie af gode samtalebøger til børnehavebørn, og som sådan fungerer den rigtig fint. Den lægger godt op til en samtale om det at sætte grænser, og det at mærke efter hos sig selv, hvornår man gerne vil sige fra – og at gøre det på en ordentlig måde. Når det er sagt, synes jeg bogen er temmelig teksttung, så man skal have et meget interesseret barn siddende ved siden af, hvis ikke det skal miste gejsten undervejs.

Dagmar Geislers illustrationer fungerer godt, og er meget virkelighedstro. Alt i alt tror jeg det er en god bog til brug i børnehaver og i de første skoleår til at snakke med børn om det at sige fra og turde tro på sit eget værd.

http://lamberth.dk/

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.