Lili graver en fælde

‣ Forfatter: Kim Fupz Aakeson

‣ Illustrator: Siri Melchior

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2018

‣ Pris: 79,95

‣ Målgruppe:2+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788702244458

Lili graver en fælde er endnu en fortælling om finurlige Lili og hendes trofaste hundeven, Vovvov. I dag vil Lili gerne fange et spændende dyr – mere spændende end Vovvov, der bare sover i sin kurv. Hun beslutter at grave en fælde, men ender med at fange noget helt andet, end hun havde forestillet sig …

Med en enkelt eller to små sætninger pr. opslag, fortæller Aakeson, hvad Lili har tænkt sig – og så folder Melchior ellers fortællingen ud med sine farverige og legende illustrationer, der giver teksten en ekstra dimension. I denne fortælling ser vi, hvordan alle de spændende dyr fra Lilis fantasi følger hendes fældegravning med stor nysgerrighed, mens teksten holder sig til det forhåndenværende projekt – som her, mens illustrationen viser os bl.a. en kænguru, der interesseret ser til fra havens tørrestativ:

Det er et godt hul. Men ikke dybt nok. Et spændende dyr kan sikkert springe højt.

Personudtrykket er let naivt og stregen lidt grov, mens farver og fine detaljer fuldender blikfanget.

Lili-serien er i familie med andre små billedbogserier henvendt til de 1-4 årige – som fx Kaj-bøgerne og Jeppe-serien, men især Andreas Bræstrup Kirstein og Rasmus Bregnhøis Poul og far-bøger kan sammenlignes; her er det nemlig også humoren, der er i højsædet.

Her er en humoristisk historie om venskab og fantasi, der uden tvivl vil vække glæde hos de ældste vuggestuebørn, de yngste børnehavebørn og deres voksne. Fortællingen lægger op til en snak om gode venner – og så er der et væld af fine og sjove dyr at kigge på undervejs.

Kim Fupz Aakeson: Forfatter Kim Fupz Aakeson

Gyldendal – Lili graver en fælde

 

Anmeldelsen er skrevet af Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.