Øen

‣ Forfatter: Eli Hovdenak

‣ Illustrator: Eli Hovdenak

‣ Forlag: Vild Maskine

‣ Udgivelsesår: 2023

‣ Pris: 250,00

‣ Sidetal: 60

‣ ISBN: 9788772273686

I ”Øen” følger vi de to ænder, Bertil og Bettina, der er taget ud at fiske i en båd. Undervejs på sejlturen møder de mange mærkværdige ting. De opdager blandt andet en behåret ø og finder en mærkelig drypstenshule.

Med teksten i bogen følger vi, hvad Bertil og Bettina selv tror, de oplever, men illustrationerne fortæller en noget anden historie. Drypstenshulen er for eksempel gabet på en krokodille, og den behårede ø er håret på en havmand.

Norske Eli Hovdenak har både skrevet og illustreret bogen og har tidligere udgivet ”Det var ikke en busk”, som var nomineret til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris i 2019.

Illustrationerne i bogen består af akvareller i blålige nuancer med sære former og de to ænder i centrum på hvert opslag.

Det er en temmelig anderledes billedbog, der kræver lidt formidling. Men hvis man er frisk på det, synes jeg til gengæld den er oplagt som en fin måde at skabe dialog mellem oplæser og barn om fantasi og det at tage på eventyr og opleve nye ting.

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.