Universets helte 2: Omnis Alpha

‣ Forfatter: Kasper Hoff

‣ Illustrator: Claus Rye Schierbeck

‣ Forlag: Gyldendal

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:8+

‣ Sidetal: 56

‣ ISBN: 9788702225907

“Omnis Alpha” er andet bind i serien om drengen Aske og hans hund Lady, der er på jagt gennem fremmede galakser for at redde menneskeheden – og især Askes far og mor – fra at være minearbejdende slaver på en planet langt, langt borte.

I andet bind befinder Aske og Lady sig i rumbyen Omnis Alpha, hvor de skal forsøge at få overtalt det altbestemmende Senat til at befri menneskene. Det vil Senatet dog ikke, og Aske og Lady bliver nødt til at deltage i og vinde den gladiatorlignende turnering Universets helte for at befri Jordens befolkning.

Star Wars-referencerne er tydelige i Kasper Hoffs serie. Og både denne bog og 1’eren er skabt til begynderlæsere, der er vilde med umulige prøvelser og ulækre rumvæsener. Samtidig er der også en hyggelig humor i bøgerne, især i samspillet mellem Aske og den kloge Lady. Bogen egner sig fint til frilæsning.

Læs anmeldelsen af første bog i serien her.

Kasper Hoff
Claus Rye Schierbeck
Info om bogen på Gyldendals hjemmeside – med læseprøve

Anmeldelsen er skrevet af Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.