Kammas ferie

‣ Forfatter: Cecilie Wallengren

‣ Illustrator: Dorte Pontoppidan Thyssen

‣ Forlag: Høst & Søn

‣ Udgivelsesår: 2017

‣ Målgruppe:4+

‣ Sidetal: 32

‣ ISBN: 9788763851909

Inde på Kammas værelse er Kamma også i gang med at pakke. Det er godt, hun er blevet så stor, at hun helt selv kan pakke. Hun er tilmed så stor, at hun har fået sin egen kuffert i julegave. Den er lyserød og har hjul og håndtag. Det er det ved ferien, Kamma glæder sig allermest til: At rejse med sin helt egen kuffert.

Dette er tredje bog om Kamma, som vi tidligere har mødt i bøgerne ”Kammas kjoler” og ”Kamma Morgensur”.

Kamma på 5 år skal på sommerferie med sin mor, far og lillebror. De har travlt med at pakke derhjemme, og de voksne bliver hurtigt stressede. Kamma glæder sig bare rigtig meget til at rejse med sin nye kuffert, og hun pakker alle sine fineste ting i den; diademet, Elsa-kappen, enhjørningedragten, en butterfly og så de ting, hun ved, mor og far glemmer som for eksempel lillebrors sut og fars briller.

I lufthavnen og i flyet har de voksne ikke rigtig tid til Kamma, som derfor har sin helt egen fest med bolsjer og juice over det hele. Da familien kommer frem til hotellet, finder forældrene til deres store gru ud af, at de er kommet til at tage den forkerte sorte kuffert i lufthavnen – og at de eneste ting, de nu har, er dem, Kamma har pakket i sin nye kuffert. Så da der om aftenen er fest, er mor iklædt Elsa-kappen, far har fået butterfly på, lillebror stråler i enhjørningedragten, og Kamma er iført det smukkeste diadem.

Bogen illustrerer virkelig godt, hvor forskelligt børn og voksne ser på tingene, og hvor forskellige opfattelser de har af, hvad der er vigtigt. For selvom (næsten) alle deres ting er væk, så får Kammas familie en virkelig dejlig ferie, hvor det mest af alt handler om at være sammen og have det sjovt.

“Kammas ferie” giver fint anledning til en god snak om det at skulle på ferie og pakke en kuffert. Den er illustreret af Dorte Pontoppidan Thyssen, som tidligere har illustreret ”Så er vi to” og ”Populær i 9 nemme trin”, som begge er anmeldt her på sitet. Jeg elsker Thyssens farvestrålende, skæve og detaljerede illustrationer, og her bærer de på fineste vis historien. “Kammas ferie” vil være et sikkert hit både hos barnet og den voksne, der læser højt – for hvor kan man, som forældre, genkende sig selv mange gange i Kammas mor og far!

Cecilie Wallengren
Dorte Pontoppidan Thyssen
Høst & Søn
Læseprøve

Anmeldelsen er skrevet af Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.